top of page

WAT ZIJN WIJ?

Sinds 10 September 2012 is Aviatiek in bedrijf. Na jaren van ervaring opdoen bij andere bedrijven was er de stap om zelfstandig verder te gaan. Met veel plezier en kennis onderhoud Aviatiek uw vliegtuig of helikopter. Voor de meest uiteen lopende klussen kunt u bij Aviatiek terecht van Cessna 150 tot en met de meeste Piper en Cessna twins. Ook helikopter eigenaren behoren al jaren tot de vaste klanten.

Aviatiek is ook al een aantal jaren Tecnam Service Centre voor de ultralight’s maar zeker ook de gecertificeerde toestellen zoals de P2008 en de P2010. 

In goede samenwerking met diverse Part 145 gecertificeerde onderhouds bedrijven kunnen ook de grote onderhouds taken zoals spuitwerk of grote aanpassingen zoals een motor upgrade uitgevoerd worden. Ook zijn hierdoor afspraken voor een instrumenten of radio keuring vaak snel op korte termijn te plannen.


Zoals iedereen in de luchtvaart weet bestaan er zeer veer verschillende soorten van constructies en op alle gebieden is er ervaring in huis. Van staal buis romp met doek bekleed, het meest gangbare aluminium maar ook glasvezel en andere composiet constructies. Van alle soorten zijn wel voorbeelden te vinden in de gevarieerde vloot die bij Aviatiek in onderhoud is.

Over ons: About

Alle video's

New Video

New Video
Video zoeken...
Alle categorieën
Alle categorieën
New Video

New Video

00:05
Video afspelen
Na 8 jaar aan restauratie maakt de PH-NCE zijn eerste vlucht.

Na 8 jaar aan restauratie maakt de PH-NCE zijn eerste vlucht.

00:44
Video afspelen
New Video

New Video

00:21
Video afspelen
Over ons: Video Player

WAT DOEN WIJ?

Een sterk punt bij Aviatiek zijn de klassiekers die door hun zeer verschillende variaties een leuke uitdaging in het werk brengen. Het in Nederland langst geregistreerde vliegtuig, de Ercoupe PH-NCE, is bijvoorbeeld onder begeleiding van Aviatiek gerestaureerd.​​


Dit soort restauraties gebeuren natuurlijk altijd in samenspraak met de eigenaar en vaak zelfs ook in samenwerking. Het zoeken naar de meeste mooie of praktische oplossingen waarmee de eigenaar blij is maar zeker ook binnen de diverse regelgevingen past blijven mooie uitdagingen.

Er zijn al diverse vliegtuigen van de grond af opgeknapt en zeker het her-bekleden met doek is een van de specialiteiten. Hiervoor maakt het niet uit of dit met het echte linnen gebeurt of de modernere systemen zoals Ceconite, Poly-Fiber of het meer milieu vriendelijke Stewart system.

Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de PH-ZVB die direct na het restauratie proces verkocht en weggebracht is naar de zeer tevreden nieuwe eigenaar in Engeland.

De eigenaren van Amerikaans geregistreerde toestellen behoren ook al lange tijd tot het klanten bestand van Aviatiek. Er zijn diverse Amerikaanse Inspectors waarmee samengewerkt wordt om Annual inspecties of wijzigingen goed te keuren. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld het inbouwen van een verbeterd gordel systeem of het inbouwen van een nieuwe transponder.

Over ons: Welcome
Over ons: Projects
PH-NCE (1).jpg
bottom of page